Вчера в полицията в Кюстендил е заявена кражба на 8600 лв. и златен накит от къща в града. По данни на заявителя кражбата е извършена за времето от 14.00 ч на 30 януари до 15.00 ч на 31 януари, когато собственикът е отсъствал. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, установено е, проникването е осъществено чрез взломяване на входната врата. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Кражба на 1000 лв., 550 евро, 2 резачки, 2 туби с бензин, прахосмукачка е извършена от офис на фабрика в гр. Бобошево, по данни на заявителите кражбата е извършена през нощта 29.1-30.1.2021 г. Дежурна полицейска група е обслужила местопроизшествието. Установено е, че проникването в имота е осъществено чрез взлом. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомена е прокуратурата.

3 повреждания на чужда собственост са заявени в полицията в края на миналата седмица – счупени са стъкла на автомобил в Кюстендил, срязани са гуми на 2 автомобила в Дупница. След извършен оглед на местопроизшествията са започнати досъдебни производства по случаите, уведомена е прокуратурата.

Тази сутрин в полицията в Кюстендил е постъпил сигнал чрез тел. 112 за труп на жена, намиращ се пред жилищен блок в кв. „Бузлуджа“ в града. Екип на ЦСМП е установил смъртта. Дежурна полицейска група е извършила оглед на местопроизшествието, установена е самоличността й – 37-годишна е. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница, по случая е започнато досъдебно производство. Уведомен е дежурен прокурор.

2 пожара с материални загуби са гасили екипи на РСПБЗН в края на миналата седмица. На 30 януари е възникнал пожар в къща в Дупница. Угасен е от 2 екипа на РСПБЗН – Дупница, унищожени са 50 кв. м покривна конструкция, спасени са 3 съседни сгради от огъня. Няма пострадали хора. Причините за възникването на произшествието изяснява РУ Дупница.

На 29 януари късо съединение в т.а. „Ивеко“ е приччинило запалването. Изгорели са ел. инсталация и двигателен отсек. Пожарът е угасен от РСПБЗН – Дупница, няма пострадали хора.