Вчера при проведени процесуално-следствени действия от кюстендилски полицаи в жилище в града са установени и иззети 5 опаковки метамфетамин и опаковка канабис. В жилището са били обитателят, 18 г., и гостите му на 18 и на 24 г. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Тримата са задържани с полицейска заповед в ареста на РУ Кюстендил, по случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

2 жени са пострадали вчера при ПТП, възникнало на кръстовището на ул. „Цар Освободител“ и ул. „Д.Димитрий“. Сблъсъкът е между л.а. „Форд Мондео“, управляван от 37-годишна жена, и л.а. „Опел Астра“, управляван от 52-годишен мъж.Пострадалите са били пътнички в опела. Настанени са за лечение в кюстендилската болница – едната е със счупена ключица, другата – с травма в областта на гръдния кош. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

4 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН в Кюстендилска област вчера. Всички пожари са причинени поради небрежност, щети не са допуснати.