3 бързи полицейски производства са започнати в края на миналата седмица за управление на МПС след употреба на алкохол. Установеният от рилски пътни полицаи водач е 36-годишен и е управлявал лек автомобил с 2.45 промила алкохол в издишания въздух; установеният от кюстендилски пътни полицаи водач е на 22 години и е управлявал с 1.91 промила алкохол в издишания въздух – задържан е с полицейска заповед за 24 ч.; установеният в Дупница водач е на 49 години и е управлявал с 1.74 промила алкохол в издишания въздух. За случаите са уведомени дежурни прокурори.

На 19 септември е възникнало ПТП на АМ „Струма“ – в района на Дупница в посока Благоевград. 32-годишна водачка на л.а. „Тойота“ е загубила контрол над автомобила и се е самокатастрофирала в крайпътна канавка. Тя и спътничката й са с комоцио. Тестът за употреба на алкохол на водачката е отрицателен. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил е започнато досъдебно производство за повреждане на чужда собственост – повреден е паркиран на ул. „Гладстон“ автомобил. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Вчера неправилно ползване на нагревателни уреди е причинило пожар в ресторант в района на Сапарева баня, изгорели са 2 кв. м покривна конструкция. Пожарът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН – Дупница, няма пострадали хора, спасен е ресторантът.