В края на миналата седмица кюстендилски полицаи са установили извършителите на кражба на акумулатор и алуминиева джанта с гума от лек автомобил „Лада“. Автомобилът е бил паркиран в кв. „Запад“ в града, кражбата е била извършена преди месец. Двамата извършители са на 41 и 36 години. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

На 1 юни 48-годишен мъж от Кюстендил се е самопрострелял със законно притежавания си пистолет. Оказана му е медицинска помощ в кюстендилската болница. 48-годишният е бил във видимо нетрезво състояние. Пистолетът е иззет, по случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е започнато в РУ Дупница в края на миналата седмица за управление на МПС след употреба на наркотично вещество. Проверката на водача на л.а. „Хюндай“ е извършена в село Сапарево. Тестът е направен с техническо средство, водачът е отказал да му бъде взета кръв за анализ.

В края на миналата седмица при ПТП е пострадало 13-годишно момиче в с. Лозно. Пострадалата е настанена в кюстендилската болница със счупен крак, била е блъсната от л.а. „Фолксваген“, управляван от 42-годишна водачка, по случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е заявена кражба на л.а. „Тойота“, който е бил паркиран на ул. „Гюрица“ в Сапарева баня, по случая е започнато досъдебно производство.

Тази сутрин екип на РСПБЗН – Кюстендил, е гасил пожар – горял е лек автомобил „Мерцедес“ в Кюстендил, автомобилът е унищожен. Причините за възникването на пожара изяснява РУ Кюстендил, започнато е досъдебно производство.

В края на миналата седмица екипи на РСПБЗН са оказали техническа помощ по 4 сигнала – отстранено е паднало дърво на детска площадка в Кюстендил, отводнявано е мазе в жилищна сграда в града, отводнявана е шахта в подстанция в Дупница, извадена е змия от стая на къща в с. Неделкова Гращица. Няма пострадали хора.