40-годишна кюстендилка е задържана през изминалата нощ от служители на РУ Кюстендил. В нетрезво състояние е възпроизвела изстрели с газов пистолет пред заведение в града, после си тръгнала с л.а. „Пежо“. Управлявала е с 1.38 промила алкохол в издишания въздух. За управлението на МПС след употреба на алкохол е започнато бързо полицейско производство в РУ Кюстендил, за другото деяние – възпроизведените изстрели, е образувано досъдебно производство. За случая е уведомен дежурен прокурор.

44-годишен кюстендилец е задържан в ареста на РУ Кюстендил за притежание на наркотично вещество. При извършена проверка в обитаваното от него жилище в града служителите на реда са открили и иззели опаковка хероин. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

2 екипа на РСПБЗН – Дупница, са гасили снощи пожар в апартамент в Дупница. Пожарът е причинен поради неправилно ползване на нагревателни уреди – забравено е било канче за кафе върху включена печка. Материални загуби не са допуснати, няма пострадали хора.