44-годишен гръцки гражданин и 23-годишен българин от Луковит са задържани в ареста на РУ Дупница за извършен опит за кражба на л.а. „Мерцедес“. Двамата мъже договаряли покупка на автомобила, сделката уточнявали в с.Бистрица, където живее продавачът. Договорили се кандидат-купувачите да тестват автомобила, забавили се няколко часа, това отключило съмненията на продавача и той сигнализирал РУ Дупница. Предприети са незабавни издирвателни действия, автомобилът е обявен за общодържавно издирване и не след дълго е установен в района на ГКПП Кулата. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица са започнати 2 бързи полицейски производства в РУ в Кюстендил – 1за извършена кражба и 1 за управление на МПС след употреба на алкохол, в РУ Дупница -3 за управление на МПС след употреба на алкохол . В Кюстендил 35-годишен мъж е задържан за кражба на обувки от магазин, след подаването на сигнала от собственика са предприети незабавни полицейски действия и извършителят е установен. Той е престоял 24 часа в полицейския арест; в събота вечерта пътни полицаи от Кюстендил са установили в района на с. Нов чифлик 44-годишен водач на л.а. „Фиат“ да управлява след употреба на алкохол – дрегерът е отчел резултат 1.80 промила. Водачът е задържан с полицейска заповед за 24 часа; в петък пътни полицаи от Дупница са установили при проверка на л.а. „Деу Матиз“, че 26-годишният водач е в нетрезво състояние – дрегерът е отчел резултат 2.52 промила алкохол в издишания въздух. Проверката е извършена в района на гр. Бобошево; в събота призори при извършена проверка на л.а. БМВ дупнишки полицаи са установили, че 45-годишният водач управлява с 2.35 промила алкохол в издишания въздух; в събота вечерта в района на с. Самораново пътните полицаи са установили 49-годишен водач на т.а. „Опел“ да управлява след употреба на алкохол – дрегерът е отчел резултат 1.66 промила.

В края на миналата седмица са заявени кражба на хранителни стоки от магазин в Кюстендил, кражба на пари от къща в с. Скрино, повреждане на инвентар в обществени тоалетни в парк „Рила“ в Дупница, унищожаване на зеленчукова градина в с. Бистрица, и кражба на мобилен телефон от л.а. в Кюстендил. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи, започнати са досъдебни производства по случаите в РУ Кюстендил и РУ Дупница.

В края на миналата седмица екипи на районните служби ПБЗН са гасили 7 пожара, всички са причинени поради небрежност, щети е нанесъл пожар в землището на с. Ваксево. Огънят е обхванал 65 дка, изгоряла е спомагателна постройка – собствеността не е установена, спасени са 2 сгради. Няма пострадали хора.