В края на миналата седмица дупнишки полицаи са задържали 14-годишно момче за притежание на наркотично вещество. При извършената проверка у него са открити 7 опаковки със суха листна маса – канабис. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

47-годишен водач на МПС е задържан в полицейския арест на РУ Кюстендил за 24 часа за управление след употреба на алкохол. Тестът за употреба на алкохол е отчел резултат 1.35 промила. По случая е започнато бързо полицейско производство.

Вчера служители на РУ Бобов дол са задържали 45-годишен мъж за грубо нарушаване на обществения ред – във видимо нетрезво състояние е ругал клиенти на заведение и персонала, после повредил пътен знак в града. На задържания е съставен акт по УБДХ.

29-годишен неправоспособен водач на мотоциклет е пострадал при ПТП в Дупница в събота. Произшествието е възникнало на ул. „Св. Иван Рилски“ между л.а. „Поло“, управляван от 40-годишен дупничанин, който отнел предимство на мотоциклета. Пробите за употреба на алкохол на двамата водачи са отрицателни, неправоспособният мотоциклетист е със счупен крак и без опасност за живота. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е постъпил сигнал за прострелян със сачми кон в землището на село Лисец. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица екипи на РСПБЗН са гасили 22 пожара в Кюстендилска област, 1 от тях само не е причинен от небрежност – късо съединение в л.а. „Мерцедес“ е причинило запалване, изгорял е двигателен отсек, автомобилът е спасен. Купа сено се е запалила в двора на къща в гр. Рила през изминалата нощ, изгорели са 100 кг сено, спасена от огъня е къща. Небрежно боравене с открит огън е причина за пожар в с. Големо село, изгорели са 2 дка овощна градина, спасени са 2 дка насаждения. Няма пострадали хора.