Областна администрация – Кюстендил се включва в инициативата Посланик на доброто, организирана от Държавната агенция за закрила на детето. Идеята е да бъдат разказани и събрани истории за хора, помогнали на дете и/или на семейството му, в труден момент, беда, тежък инцидент, и са променили житейска съдба. Най-вълнуващите от всички събрани истории от цялата страна ще бъдат заснети и популяризирани от Държавната агенция за закрила на детето.

През 2019 г., по повод 30 години от приемането на основополагащия документ Конвенцията на ООН за правата на детето, Държавната агенция за закрила на детето организира Празник на доброто. Тогава в Агенцията са постъпили стотици истории за сторено добро от цялата страна, изпратени от областни управите, общини, институции – органи по закрила, граждански организации, детски градини, училища, Съвета на децата, профсъюзи. Една малка част от тях са заснети и показани на Празника на доброто, който Държавната агенция за закрила на детето организира в Деня на християнското семейство и младеж в Националния дворец на културата.

фотограф: Ярослав Ставрев - Студио Видеограф

Екипът на Областна администрация – Кюстендил вярва, че всеки един от нас е оказвал помощ на дете или на семейство в нужда, или е бил свидетел на сторено такова добро. По този повод Ви каним да станете Посланик на доброто и ще се радваме да ни изпратите:

История/и за сторено добро;

  • обем: до една стандартна страница – A4, 2500 знака;

  • краен срок за изпращане: 29 септември 2020 г. ;

  • имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

След подбор, 5 от историите ще бъдат изпратени в Държавната агенция за закрила на детето, където техният екип ще има нелеката задача да избере най-завладяващите и трогателни истории от цялата страна.