Фотоконкурс на тема „Аз съм тук“ организира Областна администрация-Кюстендил. Конкурсът е предназначен за ученици от V до ХII клас и се провежда под патронажа на областния управител на Кюстендилска област г-жа Катя Димитрова, по повод Европейската година на младежта, за каквато е призната 2022 г. 

Целта на фотоконкурса е да ангажира подрастващите с тяхното родно място или мястото, където живеят, като ги мотивира да идентифицират природните, културно-историческите, социално-битовите и образователните му предимства. Конкурсът цели да мотивира развитието на творческото въображение и талант у подрастващите в областта на фотографията; да съхранява и утвърждава най-важните човешки ценности – родолюбие, човечност, доброта, взаимно уважение, признателност, патриотизъм, етническа толерантност, отговорност, които се формират у личността в периода на израстването. Конкурсът цели общността да насочи своето внимание към младите хора и начинът, по който изглежда средата им на живот, през техните очи. 

Тема на конкурса: „АЗ СЪМ ТУК“ 

Регламент:
 конкурсът е предназначен за ученици от V до XII клас от област Кюстендил
 конкурсът се провежда в категория фотография 
 възрастови ограничения: право на участие имат ученици от от V до XII клас, разделени в две възрастови групи:
- от V до VIII клас
- от IX до XII клас

Всеки кандидат може да участва с до три снимки, направени с телефон 

За всяка възрастова група ще бъдат определени по три награди, общо 6. Освен предметни награди, победителите ще получат и специални плакети за участието си.
Снимките, с които младежи от Кюстендилска област участват във фотоконкурса „Аз съм тук“ ще бъдат подредени в изложба, в сградата на Областна администрация-Кюстендил. 

Снимки ще се приемат до 30 май /включително/ 2022 г. на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
В писмото всеки участник трябва да напише само личните си данни: име, презиме, фамилия, точен адрес, тел. за връзка и името на училището си, както и в коя възрастова група и в кой/кои раздели ще участва.

Творбите трябва да бъдат предоставени на отделен файл, формат jpg, който да се прикрепи към писмото. Това
се налага, защото конкурсът е анонимен. Творбите ще бъдат засекретени и ще бъдат подадени на журито без личните данни на участниците.

Оценяването на фотографиите ще бъде извършено от петчленна комисия в състав представители на Областна администрация Кюстендил и изявени фотографи в областта.