Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Пламен Деянов, одобри споразумение и наложи наказание от 1 година и 2 месеца лишаване от свобода, при първоначален режим на изтърпяване „строг“, за кюстендилец, който се призна за виновен в противозаконно присвояване на чужди движими вещи, които е владеел – 2 леки автомобила.

Обвиняемият Кирил Б. е няколкократно осъждан и престъплението е извършено в условията на опасен рецидив. Той се е представял за автомонтьор. Имуществените вреди от престъплението, стойността на двата автомобила – 4 060 лв. са възстановени на собствениците им.

Кирил К. се призна за виновен в това, че на неустановена дата, за периода от 06- 28 януари 2019 година в гр. Кюстендил, противозаконно е присвоил чужда движима вещ, която е владеел – лек автомобил „Нисан Микра“, на стойност 1800 лв., собственост на жена от София. Той се призна за виновен и в това, че на 28.01.2019 г. в гр. Кюстендил е противозаконно отнел лек автомобил „Форд Фокус“, на стойност 2 260 лв., собственост на мъж от село Долно Озирово, област Монтана.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.