Наказание "лишаване от свобода" за срок 3 години, постанови Районен съд- Кюстендил, под председателството на съдия Пламен Деянов за 29- годишния Александър А. от Кюстендил.

Съдът го призна за виновен в извършване на кражба, в условията на опасен рецидив. Подсъдимият е осъждан 46 пъти до момента, показва Справката му за съдимост. Делото се води по реда на съкратеното съдебно следствие.

Съдът признава подсъдимия, който е с начално образование, безработен и осъждан, за виновен в това, че на 14 Април 2019 г. в село Пиперков чифлик, от двор на къща е отнел чужди движими вещи: 5 броя вътрешни тела от климатици втора употреба, на обща стойност 500.00 лв., а от стопанска постройка в същия двор - 1 брой капак от казан за варене на ракия, на стойност 90.00 лв. Отнетите вещи са на обща стойност 590.00 лв.

Деянието е извършено в условията на "опасен рецидив" – престъпление по чл.196, ал.1, във вр. с чл.194, ал.1 във вр. с чл.29, ал.1, б.“А“ от Наказателния кодекс, поради което и при условията на чл. 58а му налага наказание "лишаване от свобода" за срок от 4 години и 6 месеца, което се намалява с една трета и така определеното наказание е в размер на 3 години, което да бъде изтърпяно при първоначален "строг" режим.

Присъдата подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд-гр.Кюстендил в 15-дневен срок от днес.