Окръжен съд Кюстендил осъди на 1 година и 11 месеца "лишаване от свобода“ 22 годишния Емилиян С., за държане, с цел разпространение на високорисково наркотично вещество - марихуана.

 

Съдия Пенка Братанова одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия. Той се призна за виновен за това, че на 6 - 7 Юли 2019 год. е държал в себе си и на 2 адреса в Кюстендил 179 топчета от станиол, съдържащи наркотичното вещество коноп /марихуана/, с общо тегло 90,14 грама, на обща стойност 540, 84 лв.

На основание чл. 354а, ал.1, изр.1, пр.4, алт. 1- ва от НК, във вр. с чл. 381, ал.4 от НПК, във вр. с чл. 55, ал.1, т.1 и ал.3 от НК, Окръжен съд- Кюстендил осъжда Емилиян С. на 1 година "лишаване от свобода“ и определя първоначален режим на изтърпяване "общ“. Съдът приспада времето, през което обвиняемият е бил задържан с мярка за неотклонение "задържане под стража“, считано от 06 Юли 2019 год., до влизане на споразумението в сила. Подсъдимият е осъден да плати по сметката на ОД МВР Кюстендил разноските по делото в размер на 7 160, 57 лв. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

снимка: Кюстендил Инфо

Съдът констатира, че настоящето деяние е извършено в изпитателния срок на условна присъда, постановена от Районен съд Кюстендил през 2019 година и привежда в изпълнение и наказанието 11 месеца "лишаване от свобода“, наложено със споразумение по дело за държане с цел разпространение на наркотични вещества.

Окръжен съд Кюстендил се занима служебно и с взетата мярка за неотклонение "задържане под стража“ по отношение на Емилиян С., като с оглед на постановеното ефективно наказание "лишаване от свобода“, я потвърди. Обвиняемият следва да се преведе за изтърпяване на наказанието в затвора в гр. Бобов дол.