Авторите Бисера Станкова и Галина Трайкова откриват изложба по приложно изкуство озаглавена "Кръг от светлина".

Изложбата ще бъде открита на 29 Ноември 2019 год. от 18 ч. във фоайето на Кюстендилски драматичен театър. След "Сезони от мъниста и тел", "Коледен фюжън" и "Хамса-Формата на ръката" Галина Трайкова ще подреди четвъртата си изложба, докато за Бисера Станкова това е дебют, макар че е творец от ученичка.

афиш

Авторите ще съчетаят бисероплетение (произведения от мъниста и студен порцелан при Галина) и изработка на красиви предмети за бита, както и картини (Бисера) в особена подредба, неслучайно наречена "Кръг от светлина".

По повод изложбата нейният идеен продуцент - секретаря на НЧ "Надежда 1997" Даниел Григоров заяви: "Първо е важно да благодарим на г-н Чавдар Ненов за това, че отново повярва в идеите ни и ни приюти за втори път на тази прекрасна сцена, фоайето на кюстендилският театър, което се превърна в една истинска галерия на съвременното изкуство. Освен друго е и пример за това как един културен център може да е място, където успешно да се съсредоточават различни видове творчество. Надявам се изложбата, която има и известен благотворителен характер да изненада кюстендилци и гостите на града ни, и да ни стимулира за нови творчески търсения. Не на последно място се гордеем, че успяваме вече в девета изложба да дадем място за изява на слабопознати на публиката артисти. Благодарение на изявите си Галина вече е продала свои произведения в Великобритания, Германия, Гърция, Израел, Испания, Норвегия и САЩ."

Експозицията ще е на разположение за зрители от 29 ноември до 7 декември.