32-годишен мъж, изпращал порнографски материали / снимки / на две кюстендилки и един кюстендилец чрез приложението „Месинджър“ от Фейсбук, получи наказание „пробация“. Районен съд – Кюстендил одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия, който призна вината си.

Мирослав М. от гр. Оряхово се призна за виновен в това, че на 09.10.2018 г., в условията на продължаващо престъпление е извършил 3 деяния, като е разпространил порнографски снимки чрез интернет приложението „Месинджър“ от Фейсбук. Подсъдимият ще изтърпи наказание „пробация“, изразяващо се в следните пробационни мерки: 1. „задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от 12 месеца, с периодичност 2 пъти седмично; 2. „задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 12 месеца.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Съдът определи, веществените доказателства - мобилен телефон и карта- памет, които са послужили за извършване на престъплението, се отнемат в полза на държавата. Това определение подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд – Кюстендил в 15- дневен срок.