Районен съд – Дупница наложи за един ден наказания на 6- ма шофьори, управлявали МПС след употреба на алкохол или наркотични вещества. Всички те признават вината си и са постигнали, чрез защитниците си споразумения с прокуратурата. Шестимата шофьори, които са били към момента неосъждани, ще изтърпят наказания „лишаване от свобода“, за различен период от време, изпълнението на които ще бъде отложено за изпитателен срок от 3 години.

    Димитър В. е управлявал МПС след употреба на наркотични вещества, а именно: тетрахидроканабинол (ТНС) и ще изтърпи наказание „Лишаване от свобода” за срок от 6 месеца, което при условията на чл.66, ал. 1 от НК ще бъде отложено за срок от 3 години. Подсъдимият ще бъде лишен от право да управлява МПС за срок от 6 месеца. Престъплението е от 27.01.2020 г., установен е на ул. „Елисавета Багряна“ в Дупница.

    Стоян К. се признава за виновен в това, че на 14.03.2020 г., срещу подстанция „Марек“ е управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,30 на хиляда. За това престъпление на подсъдимия е наложено наказание – „лишаване от свобода” за срок от 3 месеца, чието изпълнение да бъде отложено за срок от 3 години, както „лишаване от право да управлява МПС” за срок от 8 месеца.

    Наказание „лишаване от свобода” за срок от 6 месеца, което се отлага за изпитателен срок от 3 години и „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 3 месеца, определи РС – Дупница за Петър П., на 35 години. Той се призна за виновен в това, че на 23.05.2020 година, в района на гр. Бобошево е управлявал моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно с 1,62 на хиляда.

    Димитър П., на 37 години се призна за виновен в това в това, че на 13.03.2020 г., в близост до разклона за с. Крайни дол, на главен път Е-79, е управлявал товарен автомобил с ремарке, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 2,39 промила на хиляда. За това престъпление на подсъдимия са наложени следните наказания: „лишаване от свобода” за срок от 6 месеца, чието изпълнение да бъде отложено за срок от 3 години, „Глоба“ в размер на 200 лева и „лишаване от право да управлява МПС” за срок от 1 година и 5 месеца.

„Лишаване от свобода” за срок от 8 месеца, изпълнението на което да бъде отложено за срок от 3 години и лишаване от право да управлява МПС за срок от 10 месеца, са наказанията наложени от РС – Дупница за Михаил П., на 58 години. Той се признава за виновен в това, че на 09.04.2020 година, на ул. „Германея“ в гр. Сапарева баня, е управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно: 1,49 на хиляда.

    Никола М. , на 29 години се признава за виновен в това, че на 11.01.2020 година, на АМ А-3 „Струма“ е управлявал МПС след употреба на наркотични вещества, а именно: тетрихидроканабинол (ТНС), за което престъпление ще изтърпи наказание „Лишаване от свобода” за срок от 6 месеца, което да бъде отложено за изпитателен срок от 3 години. Подсъдимият Никола М. ще бъде лишен от право да управлява МПС за срок от 6 месеца.