Новите случай на пациенти заразени с Коронавирус в Кюстендил са 4.

Двама мъже на 46 години и една жена на 66-годишна възраст. Има и млад човек, който няма симптоми, но е бил пациент в отделението по Неврология в кюстендилската болница МБАЛ "д-р Никола Василиев". Той не е настанен в здравно заведение и е се намира в село граничещо с община Кюстендил.

Добрата новина е че вече в Кюстендил има двама изписани с отрицателни тестове за Ковид - 19. Те ще останат под 14 дневна домашна карантина. Пациентите, лекарите и персонала на отделението по Неврология са освободени.

"Дано не се окаже огнище, но в една фирма кюстендилска има втори млад мъж, на който се очакват резултати от пробата му. Надяваме се да е отрицателна, но той също е с бронхопневмония в кюстендилската болница. Има и дама в тежко състояние, която е от същата фирма. Тя има два отрицателни теста за Ковид - 19 но е в изключително тежко състояние към този момент. Органите на Регионалната Здравна Инспекция са място, дадени са необходимите предписания, започнали са действията по карантината." заяви Петър Паунов - кмет на Община Кюстендил.

Кмета Паунов отново помоли гражданите на Кюстендил за стриктно спазване на епидемичните мерки по отношение на събирания и посещаване на магазини и обществени места.

снимка: Кюстендил Инфо - новини от Кюстендил и региона

Към момента 91 човека са под карантина, а за 210 тя е изтекла. Общината е обработила 14 сигнала за доставка на храни и лекарства на нуждаещи се.

Вижте цялата пресконференция във видеото: