И четиримата пациенти с положителни проби за Ковид -19 вече са настанени в болница. Състоянието на жената, която се лекуваше у дома се е влошило. Тя е развила двустранна бронхопневмония.

"След вчерашното ми изявление заповедта за маските беше отменена. Въпреки всичко екипите на Община Кюстендил и всички наши близки ще носят маски за да предпазят всеки един, който е под някакъв риск. Ако някой може да си позволи да бъде безотговорен към самият себе си, то в никакъв случай не може да си позволи да бъде безотговорен към околните, към семейството си и разбира се към всеки един от нашите съграждани." заяви Петър Паунов - кмет на Община Кюстендил.

Под карантина вече освен хората, които са пътували в чужбина, са и хората които са контактували с тях или някой от заболелите. В момента общо 157 човека са под карантина, както и 40 международни шофьора. Към момента няма нови случаи на заразени с Ковид - 19.

"Във вторник започва изплащането на пенсиите и това е предпоставка за много сериозно и опасно струпване на много хора. През месец Март на касите в клоновете на Български пощи са изплатени 3744 пенсии, а по домовете са изплатени 1457 пенсии. От тези 3744 човека близо 2300 имат право да получат пенсията си у дома. Лично или чрез ваши близки моля да депозирате молба в пощенските клонове, за да може пенсията ви да бъде доставена на място във вашият дом. Доброволното ни звено ще бъде включено в разнасянето на пенсиите, ще ползваме автомобили на доброволци за да може по-бързо да се придвижват пощенските служители. Срокът за изплащането на пенсиите е удължен до 23 Април, но при добра организация пенсиите на всички ще бъдат раздадени преди Пасхалните празници и всеки ще може спокойно да ги ползва." поясни Петър Паунов.

Община Кюстендил в рамките на последното денонощие е обработила 25 сигнала за необходимост от доставка на храни и лекарства.