Цъфна череша отглеждана от две сестри в кюстендилското село Слокощица. Необичайното явление - череша да цъфти за втори път през годината учуди не само стопаните на къщата, но и техни роднини извън България. Няколко са черешите в двора, като овошките били засадени преди няколко години. Засадили ги за лична консумация. Грижите не са по-различни от тези, които полагат останалите земеделски производители. Кроят се, пръскат се  и се окопават. Тази година въпреки неблагоприятните климатични условия, сестрите набрали солидно количество от черешата, а плодовете били изключително сладки.

"Като разбраха наши познати, дори се пошегуваха, че трябва да очакваме и втора реколта", споделя Сийка Пешева.

Дворът на къщата е засаден с най-различни видове цветя. Мястото е изпъстрено с лилиум, различни видове рози - дори и алпийска, далии, а специално място е отделено и на водните лилии.

"Тайната цветята да са хубави е в постоянните грижи. И аз и сестра ми се занимаваме с часове. Дори и пред тротоара на къщата засадихме. Изкарали сме от цялото място 400 колички с пръст, само и само да ни е красиво", допълва Сийка Пешева.

"Според мен трябва да обичаш цветята и те задължително ще ти се хванат, изобщо те са като децата", допълва кюстендилката.

Черешово дърво цъфна през Август 2018 г. за втори път през годината