На 1 ноември от 18:00 в Голямата зала на читалище „Братство 1869” Кюстендил ще се проведе празничен концерт, посветен на Деня на народните будители. Концертът е в знак на признателност и благодарност към нашите будители и техните днешни последователи – учители, писатели, учени и творци, които пазят нашата национална идентичност и продължават святото дело на своите предци.

В концертната програма ще вземат участие: Олга Борисова – известната българска народна певица и почетен гражданин на Кюстендил, солист на хор „Мистерия на българските гласове”, Виолета Маринова – народна певица, също солист на хора „Мистерия на българските гласове”, водещите на предаването „Иде нашенската музика” по БНТ Даниел Спасов и Милен Иванов, както и хорове и формации към читалището - Хор „Братство”, Музикална компания „Пей сърце”, Вокална формация „Неразделни”, Туристически хор „Осоговско ехо” и др.

 

 

 

 

Caption
По повод 1 ноември – Деня на народните будители и 56 години от създаването си, читалище „Пробуда 1961“ гр. Кюстендил организира поредица от събития.
На 30 октомври от 17:30 ч. в салоните на читалището ще бъде открита самостоятелна изложба на Еленка Славова – майстор на народни художествени занаяти. На същата дата от 18:00 ч. в зала „Акад. Атанас Куртев“,  ще се проведе Тържествен концерт.  В празничната ни програма ще вземат участие Йоана Петрова и Любомира Симеонова от класа по поп пеене с преподавател Жана Райнова, Група за стари градски песни „Еделвайс“ и Туристически хор „Осоговско ехо” с диригент Димитър Цветков.