Кюстендилската "Нова Генерация" с художествен ръководител Евгений Вучков партнира на обща сцена с Националния фолклорен ансамбъл "Филип Кутев".

Формацията бе единствената в Кюстендил, включена в програмата на националното турне на ансамбъла. Безспорно предстартова треска не липсвала, но танцьорите бързо я прескочили след две успешни репетиции.

"Ние бяхме единствените в България, които разработихме "Еркечки танц" на покойния хореограф на ансамбъла Маргарита Дикова, която е била и моя учителка", сподели Евгений Вучков.

В края на месеца "Нова Генерация" ще се изправят пред предизвикателството на два национални конкурса в столицата. За да се представят на ниво учениците ще жертват Великденската си ваканция, допълва ръководителят.

"Ще участваме в конкурса на Двореца на децата, както и в този за наградата на София на Йорданка Фандъкова", заяви Вучков. 

Следващата голяма цел е съвместна изява с национален ансамбъл "Тракия", като самият ръководител го познава отблизо, тъй като е бил солист в продължение на четири години.