Заместник-кметът на Община Кюстендил Светослав Василев награди учениците, показали най-добрия резултат на теста за общински стипендии. Той се провежда за шеста поредна година. 49 ученици се явиха на теста, разпределени в две възрастови групи.

Казусът на десетокласничката Илиана Симеонова, третиращ начин за справяне с бездомните кучета й осигури награда от 350 лева.

"За трета поредна година се явявам на теста за общински стипендии. Интересувам се от решаване на проблема с бездомните кучета. Предлагам тук да се внедри европейски опит с поставянето на машини за рециклиране, от които като пуснеш пластмасова бутилка излиза храна за кучета", заяви Илияна Симеонова. 

Тестът за общински стипендии има за цел да провокира креативността и нестандартното мислене на учениците. Интересна и провокативна идея за ученическите униформи, представи осмокласничката Василена Хранова.

"Аз не съм съгласна да носим униформи, уча в ПМГ. Смятам, че всеки ученик трябва да има собствен стил", сподели Василена Хранова.

Броят на учениците, които участваха на теста бе по-малък в сравнение с предходни години. За сметка на това обаче резултатите бяха изключително добри. "Нямаше ученик, който да е получил под 21 точки при максимум 36 точки, коментира директорът на Дирекция "Образование, култура, спорт и младежки дейности "инж. Нели Петкова