Вчера дупнишки криминалисти са установили извършителя на кражба на бетонни плочи от имот в с. Яхиново. Той е 55-годишен жител на селото. Работата по образуваното досъдебно производство в РУ Дупница продължава.

Бързо полицейско производство е образувано вчера в РУ Рила за управление на МПС след употреба на наркотично вещество. 47-годишният водач на л.а.“Мерцедес“ е проверен в града. Тестът е направен с техническо средство, водачът е задържан с полицейска заповед. Дал е кръв за анализ. Автомобилът е иззет с протокол за доброволно предаване.За случая е уведомена прокуратурата.

34-годишен кюстендилец е задържан вчера от кюстендилски полицаи за управление на МПС след употреба на алкохол, проверката е извършена в централната част на Кюстендил. Тестът с техническо средство е отчел резултат 1.97 промила. Водачът е отказал да му бъде взета кръв за анализ. Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера на са установени 2-ма души, обявени за общодържавно издирване – единият е 31-годишен от гр. Кочериново, другият  е  57-годишен дупничанин. Уведомена е издирващата ги структура.

3 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН, щети не са допуснати. Оказана е помощ за изнасянето на паднал в мазе човек в с. Соволяно. След като е изведен, пострадалият е предаден на медицински екип с луксация на колянна става.