Вчера в РУ Дупница е заявена кражба на мобилен телефон от къща в града. Служителите предприели незабавни действия, извършителят е установен – 17-годишен местен жител, телефонът е иззет от него. Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е  образувано досъдебно производство за домашно насилие – 37-годишен мъж е отправял закани за убийство към съпругата си. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Досъдебно производство за причиняване на смърт на домашно куче е образувано в РУ Кюстендил вчера. Сигналът е подаден от собственичката, деянието е извършено в с. Пелатиково. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Вчера в РУ Бобов дол е заявена кражба на инструменти от апартамент в града. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, образувано е досъдебно производство, уведомена е прокуратурата.

2 пожара са гасили през изминалото денонощие  екипи на РСПБЗН, единият е нанесъл щети. Възикнал е призори в стопанска постройка в кв. „Изток“ – Кюстендил. Изгорели са паянтова постройка, 4 куб. м отоплителен материал, 10 птици. Спасена е къща. Пожарът е потушен от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил, причинен е от небрежност. Няма пострадали хора.