Трима мъже на възраст 37, 44 и 58 г. са задържани от дупнишки полицаи в края на миналата седмица за извършена кражба на 2 коня и жребче. Служителите извършили проверката на т.а. „Фиат Дукато“ на АМ „Струма“, превозващ животните. Служителите предприели действия по изясняването на собствеността на животните, установили, че са откраднати от района на местността „Крушовица „  в землището на Дупница, последвало е установяване и на собственика на конете – 45-годишен дупничанин. Задържаните мъже са от Северна България – от селата Водолей и Обединение. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Дупница, уведомена е прокуратурата и е последвало прокурорско постановление за задържане до 72 ч.

22-годишен мъж е бил намушкан с нож през нощта в събота срещу неделя, извършителят на деянието е задържан. Пострадалият е установен в близост до дискотека в Кюстендил, оказана му е медицинска помощ в кюстендилската болница с нараняване в областта на корема, засегнат е и бял дроб. При изясняването на случая служителите установили, че има още един младеж пострадал – с няколко порезни рани е настанен в здравното заведение, без опасност за живота е. Извършителят на нараняванията с нож е  37-годишен кюстендилец, от него е иззет сгъваем нож, с който е нанесъл ударите. Деянието е предшествано от конфликт между 37-годишния и трима младежи. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Кюстендил, уведомена е прокуратурата.

Бързо полицейско производство е образувано в края на миналата седмица в РУ Кюстендил за притежание на наркотично вещество – от 24-годишен мъж е иззета цигара с бледо жълта течност, която е реагирала на канабис; в РУ Дупница е образувано бързо полицейско производство за управление на МПС след употреба на наркотично вещество, 34-годишният водач на л.а. „Мицубиши“ е проверен на ул. „Цар Освободител“ в града, наличието на канабис е установено с техническо средство. Двамата мъже са задържани с полицейски заповеди, уведомена е прокуратурата за случаите.

2 кражби на пари от къщи – в гр. Кочериново и в с. Червен брег, са заявени вчера . Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи. Установено е, че проникването в къщата в Кочериново е осъществено чрез взлом. Досъдебни производства са образувани по случаите в РУ Рила и РУ Дупница, уведомена е прокуратурата.

6 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в края на миналата седмица в областта, единият от тях е нанесъл щети. Оказана е техническа помощ за отстраняването на паднал клон от дърво в Дупница.

Пожарът, възникнал в апартамент в Дупница, е причинен поради строителна неизправност. Унищожени са мебели, бяла, черна и компютърна техника, дограма, опушени са стени. Няма пострадали хора, пожарът е угасен от екип на РСПБЗН – Дупница, спасени са останалите помещения на жилището.