Снощи 41-годишен е нанесъл удари с нож в областта на тялото и главата на негов познат в центъра на Кюстендил. Сигналът за инцидента е постъпил в полицията в 19.30 ч. Последвали незабавни действия на автопатрулен екип, на пострадалия /26 г./ е оказана медицинска помощ в кюстендилската болница, а по-късно е транспортиран в столично здравно заведение, пострадалият е със силна кръвозагуба. Полицейският екип е установил, че в сбиването се е намесил и друг мъж – 27-годишен, който се е опитал да ги разтърве, изтръгнал е ножа от нападателя, а после е напуснал местопроизшествието. С полицейска заповед са задържани 41-годишният и 27-годишният в ареста на РУ Кюстендил. Образувано е досъдебно производство по случая, уведомена е прокуратурата. 

2 бързо полицейски производства са образувани вчера за управление на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества – в РУ Бобов дол и РУ Дупница. Бобовдолски полицаи са установили в с. Мламолово 55-годишен водач на л.а. „Фиат“ да управлява с 0.68 промила алкохол в издишания въздух;  дупнишки полицаи са  установили  34-годишен водач  на л.а. „Ауди“ да управлява след употреба на наркотично вещество, задържан е с полицейска заповед, автомобилът е иззет с протокол за доброволно предаване. Тестовете на водачите са направени с техническо средство. За случаите е уведомена прокуратурата.

Вчера в РУ Дупница е заявена кражба на документи от къща в с. Крайници. По данни на заявителя деянието е осъществено за времето от 7.30 ч на 19 август до 3.00 ч на 20 август. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, проникването е осъществено чрез взлом. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

4 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН в областта в края на миналата седмица, единият е с щети – напълно изгорял е автомобил пикап „Мицубиши“ на 18 август. Автомобилът е бил пред дома на собственика на ул. „Пиянец“ в Кюстендил незаключен. След като е отнет и придвижен на разстояние около 400 м е запален умишлено. Изгорял е напълно. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.