В края на миналата седмица/ за времето от 22.00 ч на 25 август – до 4.00 ч на 26 август/ бе проведена СПО на територията на общините Дупница, Бобошево и Сапарева баня. Операцията бе  разпоредена от директора на ОДМВР и осъществена от служители на РУ Дупница, служители на ОДМВР и служители от сектор „Специализирани тактически действия“ при ОДМВР Перник, представители на Община Дупница, на НАП, РЗИ и КЗП. На територията на общините  Бобошево и Сапарева баня са проверени търговски обекти и обществени места – нарушения не са установени; на територията на община Дупница –са проверени търговски обекти, игрални зали и 3 обществени места. Проверени са 109 лица в парка, установени са 22-ма непълнолетни в дискотека в града – 7 от тях не са били придружени от пълнолетно лице. За установените нарушения са съставени 10  АУАН от служителите на МВР ; от представителите на НАП са установени 5 нарушения, издадени са документи по линия на тяхната компетентност.

39-годишен мъж от с. Слокощица е задържан с полицейска заповед за повреждане на чужда собственост. В петък за по-малко от 20 минути в полицията в Кюстендил са подадени 2 сигнала за счупени стъкла на л.а. „Тойота“ и л.а. „Фолксваген“, предприети са незабавни действия от екипи на РУ Кюстендил и извършителят е установен. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Непълнолетно момче, обявено за общодържавно издирване, е открито от служители на РУ Дупница в района на градската градина, в добро здравословно състояние е. Служителите установили, че той е извършител на кражба на мобилен телефон в района на гарата в града. Момчето е предадено на възпитател от социален център. Работата  с момчето продължава, образувано е досъдебно производство, уведомена е прокуратурата.

2 бързи полицейски производства са образувани в РУ Дупница в края на миналата седмица за управление на нерегистрирани по надлежния ред мотопеди.Единият водач е от с. Джерман и е на 49 години, другият е 56-годишен и е от Дупница. За случаите е уведомена прокуратурата.

33-годишен кюстендилец е задържан вчера с полицейска заповед за нарушаване на заповед за защита от домашно насилие. Бързо полицейско производство е образувано по случая в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

36-годишен мъж е задържан в края на миналата седмица с полицейска заповед в ареста на РУ Кюстендил за отправена заплаха за убийство на съпругата му. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Двама мъже – на 32 и 31 г., са задържани от служители на РУ Рила в събота за неизпълнение на полицейско разпореждане, грубо нарушаване на обществения ред и агресивно поведение. Полицаите са се отзовали след подаден сигнал чрез тел.112 за силна музика от ресторант в Рила. На място са установени голяма група хора, които категорично отказват да изпълнят разпорежданията на служителите, агресивни са. Двамата задържани са известни на полицията и с други противозаконни деяния. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

6 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в областта в края на миналата седмица – един от тях е нанесъл щети. Небрежно боравене с открит огън в частен имот в с. Доброво е причина за пожара. Гасили са 2 екипа на РСПБЗН – Дупница. Унищожени са 60 кв. м покривна конструкция, навес, дърва за огрев, дървен материал. Спасена е от опожаряване част от къщата. Няма пострадали хора.