Двама младежи загинаха при ПТП днес на територията на община Сапарева баня. Пътният инцидент е възникнал около 12.00 ч на пътя между с. Овчарци и Сапарева баня между л.а. «Фолксваген» и автобус, изпълняващ разписание.

При сблъсъкът между двете МПС на място е загинал водачът на лекия автомобил ипътник от автомобила, двама пътници от лекия автомобил също са пострадали, екипи на ЦСМП са ги поели за оказване на медицинска помощ. Местопроизшествието се обслужва и в момента от екипи на РУ Дупница, пожарната и медици. По случая започнато следствено дело.

22-годишен дупничанин  е счупил стъкло на л.а. „Мерцедес“ в Дупница, той бе установен от криминалистите ден, след заявяването на деянието. Младият мъж имал конфликт със собственика на мерцедеса и така отмъстил. Работата по образуваното досъдебно производство в РУ Дупница продължава, извършителят на деянието не е известен на полицията с други противозаконни деяния.

37-годишен мъж от Бобов дол е задържан с полицейска заповед през изминалата нощ заради упражнено домашно насилие.За случая е уведомен дежурен прокурор. Работата по случая продължава РУ Бобов дол.

Три пожара са гасили екипи на РСПБЗН в областта през изминалото денонощие. Оказана е помощ на екип на ЦСМП да обслужи пациент. Един  от пожарите е нанесъл щети – в Рила е изгорял навес /30 кв.м/ и 1 куб.м дървен материал. Спасена е сграда. Няма пострадали хора, пожарът е причинен поради небрежност.