18-годишен младеж е задържан в края на миналата седмица от кюстендилски полицаи за престъпление, свързано с наркотици. При приближаването към него на криминалистите, младежът изхвърлил до себе си саморъчно свита цигара, съдържанието реагирало при полевия наркотест на канабис. Последвал е обиск в дома му, откъдето е иззета саксия със зелено растение, високо 22 см,канабис . По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица дупнишки полицаи са установили и задържали извършителя на кражба на пари от дарителска кутия в Храма в с. Усойка. Извършителят е 48-годишен перничавнин. Работата по образуваното досъдебно производство продължава РУ Дупница, изяснява се съпричастност на задържания и към други противозаконни деяния.

Вчера е намерен починал във вилата си в с. Богослов 64-годишен кюстендилец. Сигналът в полицията е подаден от негови съседи. При извършения оглед следи от насилие не са установени, трупът е закаран за аутопсия. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Сигнал за повреждане на чужда собственост е подаден в края на миналата седмица в полицията в Кюстендил – повредена е ограда на детска площадка в с. Николичевци. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил.

В края на миналата седмица е открит трупа на 65-годишна жена пред жилищна сграда в кв. „Бузлуджа“ в Кюстендил. При извършения оглед на място следи от насилие не са установени. Трупът е закаран за аутопсия, образувано е досъдебно производство по случая в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Дупница е заявена кражба на мъжка чанта с пари, документи, мобилен телефон. Чантата е била на предната седалка на л.а. „Фиат“, който е билпаркиран на ул. „Булаир“ в града. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Дупница е заявена кражба на туристическа каравана от землището на с. Кременик. Служителите предприели незабавни издирвателни действия и караваната е открита в землището на с. Блажиево. Работата по образуваното досъдебно производство продължава, уведомен е дежурен прокурор.

10 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в края на миналата седмица в Кюстендилска област. Два от тях са нанесли щети – хладилен фургон е горял през изминалата нощ в Бобов дол, унищожен е. Спасен е паянтов фургон. Причините за възникването на пожара изяснява РУ Бобов дол, не се изключва умисъл. 

В събота техническа неизправност в мотор е причинила пожар, изгорели са бензинов скутер, дървена ограда, детска площадка – 2 кв. м, няма пострадали хора.