Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици, е проведена от слукители на сектор „Криминална полиция“ от ОДМВР – Кюстендил и РУ Дупница в края на миналата седмица на територията на Дупница.

В хода на операцията са задържани трима млади мъже – дилър и потребители на дрога.

От двама от тях са иззети по 1 опаковка канабис, от дома на дилъра в с. Джерман е иззет буркан със суха листна маса/канабис/. Видът на високорисковото наркотично вещество е установен с полеви наркотест. Задържаните мъже са на възраст 24 г., 20 г. и на 18 г. 24-годишният – с прозвище Целувката, е известен на полицията с противозаконни деяния по линия на наркотици. До задържането му се е стигнало след период на наблюдение. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица кюстендилски полицаи са задържали 16-годишен младеж за притежание на наркотично вещество, иззетата от него суха листна маса е реагирала на канабис при направения полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица бобовдолски полицаи са провели СПО за противодействие на престъпленията против данъчната система. В рамките на проведените специализирани действия/ в търговски обект в Бобов дол, л.а. „Опел“ и къща в с. Шатрово/ е установено и и иззето количество от 3000 л алкохолна течност и 2 съоръжения за производство на алкохол. По случая са образувани 2 досъдебни производства, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е заявена кражба на машина за смилане на ябълки, електромер и метални скоби от частен имот в Кюстендил; повреждане на чужда собственост – счупено е предно панорамно стъкло на л.а. „Нисан“. По случаите са образувани досъдебни производства.

Вчера призори в РУ Кюстендил е заявено повреждане на чужда собственост в заведение в с. Жиленци, компания от около 25 човека е повредила инвентар – лампи, чинии, тоалетно казанче. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, установени са част от лицата, съпричастни към деянието. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.