31-годишен мъж е задържан в края на миналата седмица от дупнишки полицаи за притежание на наркотично вещество. При проведените процесуалноследствени действия служителите открили и иззели от бунгалото, което обитава, опаковка с канабис, брутното тегло е 5.7 г. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица дупнишки полицаи са задържали 48-годишна водачка на л.а. „Нисан“ за управление след употреба на алкохол. Проверката е извършена по ул. „Княз Борис“ в града. Дрегерът е отчел резултат 1.64 промила алкохол в издишания въздух. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Досъдебно производство е образувано в края на миналата седмица в РУ Бобов долза управление на нерегистрирано МПС.Водачът е установен да управлява мотоциклет в града. За случая е уведомен дежурен прокурор.

В края на миналата седмица бобовдолски полицаи са задържали 21-годишен водач на мотоциклет, с регистрационни табели, издадени за друго превозно средство. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Бобов дол, уведомен е дежурен прокурор.

2 пътни произшествия са възникнали в края на миналата седмица на територията на Кюстендилска област – 43-годишна водачка на л.а. „Мицубиши“ се е самокатастрофирала в района на Черна нива, със счупена ръка е настанена в кюстендилската болница; 19-годишна водачка на л.а. „Мини Купър“ се е преобърнала в крайпътно дере в района на с. Дяково, настанена е в дупнишка болница с комоцио. По случаите са образувани досъдебни производства.

7 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в края на миналата седмица в Кюстендилска област, повечето от пожарите са причинени поради небрежност. Щети не са допуснати.