Установени и задържани са трима млади мъже за извършена кражба на л.а. „Фолксваген Пасат“ в Кюстендил. Кражбата бе заявена преди 2 седмици в РУ Кюстендил, след извършените издирвателни действия и оказано съдействие от служители на ОДМВР – Благоевград, са задържани на територията на съседната дирекция. Автомобилът също е установен и иззет. Двамата пълнолетни от задържаните/на 21 и на 18 г./ са от Благоевград, третият е непълнолетен/16 г./, от Кюстендил е. Пълнолетните са известни на полицията с множество противозаконни деяния, ще останат в ареста на РУ Кюстендил 24 ч. Работата по образуваното досъдебно производство продължава, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Кюстендил за притежание на наркотично вещество. При извършена проверка през изминалата нощ полицаи са иззели от 35-годишен мъж 2 станиолови опаковки канабис. Видът на наркотика е установен с техническо средство, проверката е извършена в центъра на кв. „Изток“. Притежателят на канабиса е задържан с полицейска заповед. Уведомен е дежурен прокурор.

2 пожара са гасили екипи на РСПБЗН през изминалото денонощие, единият е причинен от късо съединение и щети не са допуснати; другият пожар е причинен поради техническа неизправност в камион в района на с. Гюешево, унищожени са ел. инсталация и изолация на кабината. Спасени са влекач, ремарке и товар.