В края на миналата седмица дупнишки полицаи са задържали 20-годишен мъж за притежание на наркотично вещество. След извършена проверка на 20-годишния, у когото е открита опаковка, са проведени процесуално-следствени действия и в къща в с. Джерман/обитавана от него/. Общо иззетото количество канабис е с брутно тегло 54.96 грама. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица при извършена проверка в жилище в Кюстендил, обитавано от 31-годишен местен жител, служители на РУ Кюстендил са открили и иззели 640 къса цигари без български акцизден бандерол. Притежателят им е задържан с полицейска заповед. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В събота призори при извършена проверка на л.а. „Мерцедес“ в с. Раждавица, пътните полицаи установили, че водачът управлява след употреба на алкохол – дрегерът е отчел резултат 2.37 промила. 41-годишният водач е задържан с полицейска заповед в ареста на РУ Кюстендил. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица е възникнало ПТП на ГП Е 79/ в района на с. Мурсалево/ между л.а. „Мерцедес“, движещ се в посока Дупница, и л.а. „Пежо“, движещ се в посока Благоевград. Пострадали са водачът и тримата пътници в пежото, закарани са в дупнишка болница за лечение, без опасност за живота са. Водачът на мерцедеса е напуснал местопроизшествието, няколко часа по-късно собственикът на мерцедеса е заявил, че автомобилът му е бил откраднат – бил е паркиран пред дома му в гр. Рила. По случая са образувани 2 досъдебни производства в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

През почивните дни екипи на РСПБЗН са гасили 2 пожара, единият е причинен от късо съединение в сухи треви в землището на с. Тишаново, щети не са допуснати. Другият е възникнал в л.а. „Фиат“ в Бобов дол, унищожена е ел.инсталацията на автомобила, причина за запалването е късо съединение. Противопожарният екип е спасил автомобила от унищожаване.