Вчера в РУ Кюстендил е заявено повреждане на чужда собственост – пробити са 4-те гуми на л.а. „Дачия“, който е бил паркиран пред дома на собственика в града. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

9 произшествия са обслужили екипи на районните служби ПБЗН вчера. 2 пожара са нанесли щети.

Пожарът в къща в с. Багренци е причинен от късо съединение, опушени са стени, унищожена е газова печка. Пожарът е потушен от екип на РСПБЗН – Кюстендил, няма пострадали хора, спасена е къщата и имуществото.

Пожарът в къща в землището на с. Слокощица е причинен от мълния, гасен е от 3 екипа на РСПБЗН Кюстендил. Огънят е унищожил 260 кв. м сграда, дребен рогат добитък/50 ярета/, 30 птици/кокошки и пуйки/, 5 кучета, покъщнина. Екипи са спасили половината от жилищната сграда, няма пострадали хора.

Късо съединени е причинило запалване в трафопост в Дупница, аварията е отстранена от екип на ЧЕЗ, оказана е техническа помощ от екип на РСПБЗН – Дупница; в Рила е отстранено паднало дърво на пътя от местната противопожарна служба, в Кюстендил са отводнявани 2 обекта, оказана е помощ на ЦСМП за влизане в жилище, направено е замерване с газанализатор в сградата на училище – установено е, че няма изтичане на газ.