В края на миналата седмица кюстендилски полицаи са установили и задържали извършител на кражба на бутилка уиски от търговски обект в Кюстендил. 51-годишният мъж е задържан с полицейска заповед за 24 часа. Бързо полицейско производство е образувано по случая. Уведомен е дежурен прокурор.

31-годишна жена и 26-годишен мъж са задържани от служители на РУ Дупница в края на миналата седмица за притежание на наркотични вещества. При извършена проверка служителите са открили жената 3.4 г амфетамин, а у мъжа – 0.6 г хероин. Видът на веществата е установен с полеви наркотест. По случаите са образувани досъдебни производства, уведомен е дежурен прокурор.

53-годишен мъж е задържан в края на миналата седмица с полицейска заповед в ареста на РУ Дупница. Той грубо нарушил обществения ред, като ругал и отправял заплахи към управител на аптека в града. По случая е образувано досъдебно производство.

Снощи кюстендилски полицаи са задържали 36-годишен мъж за повреждане на чужда собственост. Той е предно панорамно стъкло, странично огледало и чистачка на л.а. „Волво“ паркиран на ул. „П.Берон“ в града. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица са заявени в РУ Дупница 2 повреждания на чужда собственост – срязани са гуми на л.а. „Опел“, надраскан е л.а. „Фиат“ и кражба на акумулатор от л.а. „Сеат“. Местопроизшествията са обслужени от дежурна полицейска група, започнати са досъдебни производства по случаите. Уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е заявено повреждане/счупени сттъбла/ на 29 овощни дръвчета в имот в с. Раненци. Дежурна полицейска група е извършила оглед на местопроизшествието, образувано е досъдебно производство по случая.

Екипи на РСПБЗН са гасили 3 пожара в края на миналата седмица, оказали са техническа помощ за отводняване на мазе в Дупница.

Единият от пожарите е нанесъл щети . Пожарът е възникнал в къща в Кюстендил вчера, с изгаряния на стъпало е 27-годишната обитателка на жилището. Тя и 2 деца са изведени от жилището от противопожарния екип, изгорял е килим. Спасена е сградата от опожаряване. Причинета за възникване на пожара с в процес на установяване.