2 бързи полицейски производства са образувани в РУ Кюстендил в края на миналата седмица – за притежание на наркотично вещество и за управление на МПС след употреба на алнкохол. 31-годишен мъж е притежателят на наркотика, проверен е в кв. „Герена“ у него е открита опаковка с канабис. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. 62-годишен е водачът на л.а. „Фиат“, който е установен в района на с. Раненци да управлява след употреба на алкохол, дрегерът е отчел резултат 1.57 промила алкохол в издишания въздух.. Двамата мъже са задържани с полицейска заповед.

В края на миналата седмица при извършена проверка на л.а. „Мерцедес“, управляван от 41-годишен дупничанин, дупнишки полицаи са открили у пътника в автомобила 22.65 грама амфетамин и 8.93 г канабис. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. 28-годишният пътник и водачът на автомобила са задържани с полицейска заповед. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера на картингпистата край Кюстендил 49-годишен мъж е претърпял ПТП с личния си мотоциклет – с фрактура на ребра и ключица е. Оказана му е помощ в кюстендилската болница. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица на кръстовището, образувано от улиците „Проф. Петър Ников“ и „Л. Кирчев“ в Кюстендил, е възникнало ПТП между л.а. „Сузуки“, управляван от 47-годишна кюстендилка, и мотоциклет „Хонда“, водачът на мотоциклета е с повърхностни наранявания. Причина за пътния инцидент е нарушаване на правилата за движение от водачката на лекия автомобил. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил е заявена кражба на 1000 лв. от къща в града. Проникването е осъществено чрез взломяване на прозорец; в РУ Дупница е заявено повреждане на чужда собственост – счупени са входна врата и 12 стъкла на прозорци на къща в Дупница. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи, образувани са досъдебни производства по случаите.

12 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН в областта в края на миналата седмица. 2 от пожарите са нанесли щети – 1 куб. м дърва за огрев са изгорели в гараж на къща в Кюстендил, причина за пожара е небрежно боравене с открит огън, пожарът е угасен от 2 противопожарни екипа, няма пострадали хора. Техническа неизправност в л.а. „Мерцедес“ е причинила пожар в автомобила на пътя Рила – с. Смочево. Унищожени са автомобилът и 2 контейнера за отпадъци, няма пострадали хора. Противопожарният екип е спасил сграда от опожаряване.