2 бързи полицейски производства са образувани през изминалата нощ за управление на МПС след употреба на алкохол . Пътни полицаи са установили в Кюстендил 28-годишен водач на л.а. БМВ да управлява с 1.78 промила алкохол в издишания въздух. Тестът е направен с техническо средство. Водачът е задържан с полицейска заповед за 24 ч. Пътни полицаи от Рила са установили 39-годишен водач да управлява л.а. „Фолксваген“ с 1.85 промила алкохол в издишания въздух. Тестът е направен с техническо средство, проверката е извършена на територията на общ. Кочериново. За случаите са уведомени дежурни прокурори.

Вчера в РУ Кюстендил е заявено взломно проникване в помещение на спортен клуб в града; в РУ Дупница - кражба от къща в с. Червен брег на хранителни продукти, предмети за бита, телефони. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи. Образувани са досъдебни производства в РУ Кюстендил и РУ Дупница, уведомени са дежурни прокурори.

Вчера в РУ Бобов дол е заявено отравяне на 2 котки в частен имот в с. Големо село. Дежурна полицейска група е обслужила местопроизшествието, образувано е досъдебно производство по случая. Уведомен е дежурен прокурор.

Вчера екип на РСПБЗН – Кюстендил, е гасил пожар в жилище в Кюстендил – самозапалил се е комин, щети не са допуснати.