В края на миналата седмица служители на РУ Кюстендил са установили извършителя на кражба на 3 бутилки уиски от кафене в кв. „Изток“ в града – 35-годишен жител на квартала. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Рила е образувано бързо полицейско производство за нарушена карантина, наложена от РЗИ – София област, на 19-годишен мъж от Кочериново. Лицето не е открито на посочения от него адрес за изтърпяване на карантината. Уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е започнато в РУ Кюстендил за нарушаване на нощната тишина. Сигналът е постъпил в полицията в Кюстендил малко след полунощ на 14 март. Полицейският екип, пристигнал на адреса в кв. „Изток“, е посрещнат със закани, заплахи и обиди. Двамата мъже, отказващи да се подчинят на полицейско разпореждане, са задържани с полицейска заповед.За случая е уведомен дежурен прокурор. Задържаните са на 31 и на 42 години.

В края на миналата седмица служители на РУ Кюстендил са задържали 53-годишен гражданин на Република Северна Македония, бил е обявен за международно издирване от Интерпол СМакедония. При извършените процесуално-следствени действия на обитавания от него адрес са иззети множество документи на чужди граждани. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица са заявени 3 повреждания на чужда собственост – в РУ Кюстендил е заявено повреждане на прозорец на читалището в кв. „Изток“ и повреждане на предна врата на л.а. „Сеат“ в с. Граница; в РУ Дупница е заявено повреждане на л.а. „Пежо“- счупено е предно панорамно стъкло, автомобилът е бил на паркинг до дома на собственика. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи. Образувани са досъдебни производства в РУ Кюстендил и РУ Дупница.

В края на миналата седмица при ПТП на пътя между с. Слокощица и местността „Двете реки“ е пострадал 18-годишен мъж, който е бил пътник в ла. „Опел“. Пострадалият е със счупена ръка, оказана му е помощ в кюстендилската болница. Тестът за употреба на алкохол на водача на опела е отрицателен. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил.

11 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН в края на миналата седмица в областта. Щети е нанесъл 1 от тях. Възникнал е в къща в Бабино, самозапалил се е комин. Унищожен е 4 кв. м каратаван, спасена е сградата.