В края на миналата седмица кюстендилски полицаи са задържали 17-годишен младеж за притежание на наркотично вещество. Проверката е извършена на ул. „Тимок“ в града.От младежа са иззети 19 станиолови опаковки амфетамин. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица служители на РУ Бобов дол са задържали 18-годишен младеж за притежание на наркотични вещества. При извършена проверка на ул. „Иван Вазов“ от младежа е иззета опаковка с амфетамин, а при последвалите процесуално-следствени действия в жилището му е открита и иззета и суха листна маса – канабис. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Бобов дол, уведомен е дежурен прокурор.

3 досъдебни производства са започнати в РУ Дупница през почивните дни – 2 за управление на МПС след употреба на алкохол и 1 – за управление на нерегистринано МПС.33-годишен мъж от Самоков е управлявал л.а. „Мерцедес“ с 2.42 промила алкохол в издишания въздух. Тестът е направен с техническо средство, водачът е задържан с полицейска заповед в ареста на РУ Дупница; 44-годишен софиянец е управлявал л.а. „Субаро“ с 1.44 промила алкохол в издишания въздух. Издаден му е талон за медицинско изследване; 45-годишен мъж от с. Ресилово е установен да управлява нерегистриран л.а. „Рено“. За случаите е уведомен дежурен прокурор.

73-годишен мъж от с. Фролош е починал при ПТП в края на миналата седмица. Той се е преобърнал със собствения си трактор в близост до дома му – бил е затиснат от трактора. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Рила, уведомен е дежурен прокурор.

2 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в края на миналата седмица, единият е нанесъл щети. През изминалата нощ на ул. „Раковски“ в града е горял л.а. „Фолксваген“. Унищожени са двигадетелен отсек, предните гуми, броня, фарове. Спасена е останалата част от автомобила и 2 наблизо паркирани автомобила. Причините за пожара изяснява РУ Кюстендил.