В края на миналата седмица при ПТП в Кюстендил е пострадал 39-годишен мотоциклетист. Инцидентът е възникнал на ул. „Цар Освободител“ между мотоциклета и л.а. „Фолксваген“. Пострадалият е закаран в кюстендилската болница – с комоцио е. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил е заявена кражба на л.а. БМВ. По данни на заявителя кражбата е извършена за времето от 11 до 15 август. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

3 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН в края на миналата седмица в Кюстендилско – пожарът в землищато на Кюстендил е унищожил 300 кг небалирана слама, причина за възникването на пожара е природно явление; при пожар в спомагателна постройка в имот в с. Делян са изгорели 80 кв. м покривна конструкция, 1 тон зърно, 20 бали фураж, 2 паянтови постройки. Причините за възникването на пожара изяснява РУ Дупница, пожарът е угасен от 2 противопожарни екипа, няма пострадали хора.

В събота екипи на РСПБЗН – Кюстендил, са отстранили паднали поради бурята дървета – в с. Пиперков чифлик и в Кюстендил на ул. „Кирил Цонев“.