Вчера при ПТП в района на местността Бинека е загинал 60-годишен мотоциклетнист. Инцидентът между мотоциклета, управляван от 60-годишния мъж, л.а. „Хонда Сивик“, управлявана от 37-годишен, и л.а. „Фолксваген Голф“, управляван от 32-годишна водачка, е възникнал около 17.00 ч. Трупът на загиналия мотоциклетист е закаран за аутопсия в кюстендилската болница, в дупнишка болница е настанена водачката на голфа с комоцио. Тестовете за употреба на алкохол на водачите на леките автомобили са отрицателни. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор от ОП.

Вчера в РУ Кюстендил е започнато бързо полицейско производство за управление на мотоциклет без регистрационни табели. Мотоциклетът е бил управляван от 38-годишен водач. Пътните полицаи са извършили проверката в Кюстендил на ул. „Тинтява“. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Вчера екип на РСПБЗН – Кюстендил, е гасил пожар в с. Невестино, материални загуби не са допуснати. Екип на РСПБЗН – Дупница, е оказал техническа помощ при обслужване на ПТП.