В края на миналата седмица служители на РУ Рила са открили в землището на с. Пороминово нива с 207 растения канабис, растенията са изкоренени, видът на наркотика е установен с полеви наркотест,стопанинът на нивата 49-годишен местен жител е задържан в полицейския арест в РУ Рила. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

32-годишен собственик на къща в с. Бараково е задържан за отглеждане на високорискови наркотични вещества – рилски полицаи са изкоренили от двора му 12 растения канабис, видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В събота при извършени специализирани поицейски действия служители на ОДМВР и РУ Рила са открили в труднодостъпна местност по протежението на река Рилска нива с канабис, изкоренени са 126 растения с висчина от 70 до 110 см. И от друга нива в землището на с. Бараково са изкренени още 50 растения с височина 90 – 100 см. Досъдебно производство в РУ рила е образувано, уведомен е дежурен прокурор.

Незаконно притежавано оръжие и боеприпаси са открили и иззели рилски полицаи от къща в с. Пороминово. Процесуално-следствените действия са проведени на 17 юли. Иззети са 92 патрона, ловнапушка, разглобена пушка. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Рила, собственикът на имта е задържан. Уведомен е дежурен прокурор.