4 досъдебни производства са образувани вчера в РУ Дупница за нарушаване на предписана 14-дневна карантина, предписана от РЗИ. Двама от нарушилите предписанията са от Дупница, двама са от Бобошево. Материалите са докладвани на РП – Дупница.

18-годишен водач на мотоциклет е установен от служители на РУ Дупница снощи да управлява нерегистринан мотоциклет. Проверката е извършена в гр. Сапарева баня. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Рила е заявена кражба на 280 лв. и моторна резачка за дърва от къща в града. Предприети са незабавни издирвателни действия и криминалистите установили извършителите – 23-годишен местен жител, известен с множество противозаконни деяния, и негов 17-годишен приятел. Двамата са задържани с полицейска заповед за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В РУ Дупница е заявено вчера повреждане на чужда собственост – счупени са предно и задно стъкла на л.а. „Мерцедес“, който е бил паркиран на ул. „Втори януари“ в града. По данни на заявителя повредата е осъществена през нощта събота/неделя. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

5 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН в Кюстендилска област, материални загуби не са допуснати.