В края на миналата седмица в РУ Кюстендил е задържан 27-годишен мъж за отправена заплаха с нож за живота на своя позната в жилището й. Той е известен на полицията като извършител на противозаконни деяния. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

2 досъдебни производства са започнати в края на миналата седмица – в РУ Рила и РУ Дупница, за нарушаване на наложена карантина. Карантинираните лица са се завърнали от чужбина. Материалите са докладвани на прокуратурата.

В събота е постъпил сигнал в РУ Дупница, че 30-годишен пациент на болница в града е буйствал и заплашвал, че ще се самоубие, заключил се в сестринската стая и пил от медикаментите в спешния шкаф. Пристигналият на място автопатрулен екип е предотвратил самоубийството му и е обезвредил младия мъж, който вече си нанесъл порезна рана с нож. По-късно е транспортиран за лечение в столична болница. Той е известен на полицията като извършител на множество противозаконни деяния. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Досъдебно производство за нанесена телесна повреда е образувано в РУ Кюстендил в края на миналата седмица. Сигналът в полицията в града е постъпил от болницата, че е постъпил пациент с порезна рана в областта на корема и в ръката. Установено е, че нараняванията са нанесени от 64-годишен познат на жертвата в с. Берсин, скарали се преди това. Нараненият е без опасност за живота по първоначални данни. Материалите са докладвани на дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е започнато в РУ Дупница в края на миналата седмица за управление на МПС след употреба на алкохол.51-годишен водач на л.а. БМВ е проверен на ул. „Св. Иван Рилски“, дрегерът е отчел резултат 1.48 промила алкохол в издишания въздух.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил са заявени 2 домови кражби – от къщи в Кюстендил и с. Невестино, отнети са пари, накити, велосипед и преносим компютър. Местопроизшествията са обслужени от дежурна полицейска група, образувани са досъдебни производства, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Дупница е заявено повреждане на чужда собственост – счупени са 3 витринни стъкла на кафе-аперитив в с. Яхиново. Досъдебно производство е започнато по случая, уведомен е дежурен прокурор.

3 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в Кюстендилско в края на миналата седмица, щети не са допуснати.