Днес около 11.00 ч внезапно излязъл на жп линията възрастен мъж е ударен от влак, пътуващ в посока Благоевград. Трупът му е закаран за аутопсия в кюстендилската болница. Самоличността му все още не е установена. След като е обслужено местопроизшествието от дежурна следствено-оперативна група на РУ Дупница, движението на влаковете е възстановено. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица дупнишки полицаи са задържали 26-годишен жител на с. Яхиново за притежание на канабис. Проверката е извършена в селото, видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Количеството на иззетия наркотик е 13 грама. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Дупница са започнати 2 бързи полицайски производства за управление на МПС след употреба на алкохол. Единият водач е управлявал ТИР, проверен е на ГП Е 79, 36-годишен е и е от Благоевград, е задържан за 24 часа. Неговият тест за употреба на алкохол е 2.75 промила. Другият водач е установен от пътните полицаи на пътя между Дупница и с. Бистрица, той е567-годишен и е бил зад волана на л.а. „Пежо“ с 1.30 промила алкохол. Тестовете са направени с техническо средство. За случаите е уведомен дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил е подаден сигнал за счупен прозорец на черквата в с. Ново село. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, започнато е досъдебно производство по случая.

6 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в Кюстендилско в края на миналата седмица, щети не са допуснати. Вчера екип на РСПБЗН – Дупница е оказал помощ за спасяването на куче, паднало в коритото на река Джерман в Дупница.