28-годишна жена от Дупница е задържана за 72 часа с прокурорско постановление за съпричастност към смъртта на 62-годишен мъж от с. Мламолово. Трупът му бе открит в събота в дома му, след подадения сигнал служители от РУ Бобов дол са предприели незабавни действия, които са осъществени под прякото ръководство на наблюдаващ прокурор от ОП – Кюстендил. Трупът на 62-годишния е закаран за аутопсия в кюстендилската болница, по първоначални данни смъртта е настъпила в резултат на пробождане с нож в областта на гърдите. 28-годишната жена е установена и задържана в дома на нейни роднини в Дупница.Работата по започнатото досъдебно производство за умишлено причиняване на смърт продължава РУ Бобов дол.

47-годишен мъж от Кюстендил е задържан в следствения арест за 72 часа за умишлено причиняване на смърт на 45-годишен.

Инцидентът между двамата е възникнал в кюстендилския квартал „Герена“ през нощта на събота срещу неделя. По-младият е починал в резултат на нанесена му прободна рана. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница. При последвалите специализирани полицейски действия, осъществени под прякото ръководство на наблюдаващ прокурор, са задържани с полицейска заповед за 24 часа 3-ма души – 47-годишният, 38-годишна жена и 19- годишен младеж.

По случая е образувано досъдебно производство за умишлено причиняване на смърт, работата продължава РУ Кюстендил.

В края на миналата седмица служители на РУ Бобов дол са задържали трима души за притежание на канабис. Проверката е извършена на ул. „В. Демиревски“ в града. Спреният за проверка „Мерцедес“ е управляван от 20-годишен мъж, с него пътували 2 жени - на 23 и на 26 години, опаковката с наркотичното вещество е открита на задната седалка на автомобила. Тримата са задържани за 24 часа в ареста на РУ Бобов дол. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Задържаните са известни на полицията с противозаконни деяния. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица е установен от кюстендилски полицаи извършител на кражба на 700 лв и златни накити от помещение, обособено като магази в кв. „Изток в Кюстендил.

25-годишният извършител е задържан за 24 часа, по случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица е задържан от кюстендилски полицаи 19-годишен за притежание на наркотично вещество. Той е управлявал спрения за проверка л.а. „Мерцедес“, в автомобила е открит пакета със сухата листна маса, която е реагирала на канабис при направения полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил. Уведомен е дежурен прокурор.

Екип на РСПБЗН – Кюстендил, е гасил през изминалата нощ пожар в л.а. „Ситроен“, паркиран на ул. „Камчия“ в града. Огънят е засегнал и паркиран наблизо л.а. „Пежо“. Причините за възникването на пожара изяснява РУ Кюстендил, по случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.