Вчера кюстендилски полицаи са задържали трима младежи за притежание на наркотични вещества. Около 9.00 ч при забелязването на спиращ наблизо автопатрулен автомобил момчетата изхвърлили цигара на стълбище в близост до магазин на ул. „Цар Освободител“ в града. При направения полеви наркотест съдържанието на цигарата е реагирало на канабис. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи кюстендилски полицаи са установили 55-годишен водач на л.а „Ситроен“ да управлява след употреба на алкохол, дрегерът е отчел резултат 2.65 промила. Проверката е извършена на ул. „Хаджи Димитър“ малко преди полунощ. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е заявена кражба на товарен автомобил „Мерцедес“ , който е бил паркиран на ул. „Плиска“ в града. Започнато е досъдебно производство по случая.

5 пожара са гасили през изминалото денонощие екипи на районните служби ПБЗН в областта. Пожарът, възникнал над рудник „Миньор“ в землището на Бобов дол е унищожил фургон. Противопожарните екипи са спасили от опожаряване 50 дка широколистна гора.