Кюстендилски криминалисти са установили извършител на кражба на кофражни дъски и 40 дървени греди от къща в града. По данни на заявителя кражбата е била извършена за времето от 21 до 27 юли. При предприетите оперативни действия служителите стигнали до извършителя – 25-годишен местен жител, част от откраднатите вещи са открити в дома му. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера е ликвидиран пожарът, който възникна на 13 август в склад за вторични суровини в Дупница.Той се разви извън пределите на склада и обхвана площ от 1200 дка сухи треви, храсти, лесонепригодни площи. Огънят е унищожил 400 бали фураж, паянтова постройка. Екипите, участвали в гасенето на пожара, са спасили от унищожаване 8 сгради, 20 дка лозе, автосервиз, подстанция на жп транспорт, склад и мостово съоръжение. Дежурна оперативна група на РУ Дупница е извършила оглед на място, започнато е досъдебно производство за изяснявне на причините за възникването на пожара и размера на нанесените щети, уведомен е дежурен прокурор.

Пожарите в горски фонд в местността „Кършия“ в Дупница, възникнали на 13 и 14 август са причинени поради запалено стърнище. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера при небрежно боравене с открит огън е причинен пожар в сухи треви и храсти в с. Ресилово, огънят е обхванал площ от 30 дка, пожарът е гасен от 2 противопожарни екипа на РСПБЗН – Дупница, изкоряло е купе на л.а. „Фолксваген“, спасени са сграда и 2 леки автомобила.

Вчера при обработка на документи в Пункта за регистрация на МПС в Дупница служителите са установили, че представеният за регистрация л.а. „Нисан“ е обявен за издирване от Република Италия чрез Шенгенската информационна система.Автомобилът е иззет с протокол за доброволно предаване. По случая е образувана преписка в РУ Дупница.

Вчера в РУ Бобов дол е заявена кражба на неустановена сума пари от черквата в с. Долистово. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Бобов дол, уведомен е дежурен прокурор.