Вчера около 14.00 ч в Дупница е нахапано 6-годишно дете от безстопанствено куче. Детето е закарано за лечение в столично здравно заведение, без опасност за живота е. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е започнато бързо полицейско производство за управление на МПС след употреба на алкохол. Пътни полицаи при извършена проверка на л.а. „Ситроен“са установили, че водачът е зад волана с 1.85 промила алкохол в издишания въздух. Проверката е извършена на ГП Е 79. Уведомен е дежурен прокурор.

Вчера екипи на РСПБЗН са гасили 6 пожара в областта, причинени поради небрежност. Пожарът в Дупница – местността „Кършия“ е обхванал 30дка низово горски насаждения, угасен е от 4 противопожарни екипа, горски служители и доброволци. Материални загуби не са допуснати, спасени са 100 дка смесена гора.

Пожарът, възникнал в склад за вторични суровини в Дупница, е засегнал голяма площ от сухи треви и храсти в посока Балановски рид, днес продължава гасенето на фронт от около 200-300 м, гасят 2 противопожарни екипа с 10 пожарникари и 1 екипа с 10 горски служители. Балите с пластмасови отпадъци,складирани до съоръжение на АМ „Струма“, са изнесени извън района на съоръжението и се доугасяват чрез обливане. Няма опасност да бъдат засегнати имоти на граждани, живеещи в близките села.