33-годишен водач на л.а. „Фолксваген“ е задържан вчера от кюстендилски полицаи – той опитал да осуети проверка, оказало се, че е неправоспособен. По случая е започнато бързо полицейско производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Двама мъже на 20 и на 22 години са задържани вчера от служители на РУ Дупница за хулиганство. По-младият управлявал л.а. „Шкода“, бил засечен от друг водач по улица в града и решил да влезе в саморазправа, последвал другия водач на л.а. „Хонда“, на паркинг в кв. „Велчова завера“ 20-годишният и пътникът в шкодата нанесли удари по предната част на вече спрялата хонда, ругали. Водачът на хондата не е пострадал. Двамата мъже, които са от Сапарева баня, ще останат 24 часа в полицейския арест, започнато е досъдебно производство по случая в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е получен сигнал от собственик на овощна градина в с. Долно село за повредени 74 ябълкови дръвчета от безстопанствени коне. Животните са закарани в общински питомник от служители на общинската охрана. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, изяснява се кой е собственикът на конете, уведомен е дежурен прокурор.

3 пожара са гасили вчера екипи на районните служби ПБЗН в Кюстендилска област. Щети не са допуснати. Пожарите са причинени поради небрежност.