В края на миналата седмица в Кюстендилска област са установени трима водачи на МПС да управляват след употреба на алкохол или наркотично вещество – пътни полицаи от Бобов дол са установили 19-годишен водач на л.а. БМВ зад волана след употреба на наркотично вещество, кюстендилски пътни полицаи са установили 25-годишен водач на л.а. „Опел“ да управлява след употреба на алкохол/дрегерът е отчел резултат 1.62 промила/, дупнишки пътни полицаи са установили 55-годишен водач на л.а. „Фолксваген“ с 1.90 промила да управлява. По случаите са започнати бързи полицейски производства в РУ Бобов дол, в РУ Дупница и РУ Кюстендил, уведомени са дежурни прокурори.

В края на миналата седмица в РУ Рила е заявена кражба на покъщнина от къща в с. Драгодан, по случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

10 сигнала за окозване на техническа помощ – отстраняване на паднали дървета поради бурята, са обслужили екипи на районните служби ПБЗН в Кюстендилска област на 2 и 3 август, оказано е съдействие на двама граждани – подали сигнал за безпомощност.